GNT International: Pensioen, verzuimbegeleiding en advisering duurzame inzetbaarheid

Annet van Leenders is Head of Group HR bij GNT. Toen zij in 2010 de overstap naar GNT maakte, was een van de eerste vraagstukken het vinden van een nieuwe partner voor pensioen. ‘Voor mij niet zo moeilijk, want in mijn vorige baan had ik plezierig en goed samengewerkt met Insucare. Ik heb hen geïntroduceerd bij mijn collega’s en na een pitch zijn zij inderdaad de nieuwe partner voor GNT geworden. Inmiddels zelfs voor drie diensten.’

BUVA: Collectieve ziektekostenverzekering en bijdrage aan onze Gezondheidsweek

Voor de creatieve invulling van de Gezondheidsweek in juni vroeg BUVA ook Insucare mee te denken. HR-adviseur Chantal Sariri-Doorn: ‘Aanleiding was het vraagstuk van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De pensioenleeftijd kruipt omhoog, iedereen werkt langer door. We moeten voor de langere termijn nadenken over de fitheid en inzetbaarheid van medewerkers en het laag houden van ziekteverzuim.

Ingenieursbureau Coenradie: Nieuwe pensioenregeling en overname verzuimbegeleiding

Directeur Wouter Coenradie: ‘Ik kwam Wijnand en Insucare toevallig maar wel op het juiste moment tegen. In 2007, 2008 groeide ons bureau sterk. We kregen meer opdrachten, in Nederland en vooral ook internationaal. In diezelfde periode liep de relatie met onze toenmalige pensioenverzekeraar wat stroef, terwijl er ook een paar verzuimdossiers op actie van mij lagen te wachten.

Interconnect: het complete concept

‘De relatie met Insucare bestaat al ruim 15 jaar. We waren bij Interconnect toen nog met z’n achten’, herinnert Rob Stevens zich. ‘Aanvankelijk regelden zij voor ons alleen de verzuimbegeleiding. De contacten en de dienstverlening liepen dermate plezierig dat we kort daarna ook de pensioenregeling bij hen hebben ondergebracht. We hebben nu het complete concept met alle online modules voor pensioen, inkomen en verzuim, inclusief arbodienstverlening.’

Polvo: Pensioenadvies, inkomensverzekeringen en verzuimbegeleiding

Financieel directeur van Polvo Jeroen Vermeer: ‘Onze eerste contacten met Insucare liepen via de holding. Pallieter Group had al eerder via Insucare een collectieve zorg– en ongevallenverzekering afgesloten. In 2013 hebben wij ook een groot deel van onze andere verzekeringen bij hen ondergebracht.’ Het advies hebben ze nauwkeurig toegelicht, volledig onderbouwd en met een overzicht van risico’s, kosten en voorwaarden. Dat geeft vertrouwen in het advies dat je krijgt.

ID Logistics: Pensioen outsourching traject

Marianne van Eijk: ‘Het pensioen blijkt het lastigste onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Drie groepen medewerkers met elk hun eigen middelloonregeling en ook nog eens diverse uitzonderingen. De een heeft een bedrijfstakpensioen, de andere heeft een bedrijfsregeling. Uiteindelijke doelstelling is te komen tot een uniforme regeling voor alle medewerkers, met inachtneming van bestaande rechten.