Uw medewerker op één!

Wij geloven in werkgevers die hun mensen op één zetten. De komende maand zijn er verschillende initiatieven die u hierbij kunnen helpen. Zet daarom de volgende data nu alvast in uw agenda en informeer uw medewerkers.

2 november – Pensioen3daagse

Van 2 tot en met 4 november vindt de jaarlijkse Pensioen3daagse weer plaats. Het moment voor werknemers om vragen te stellen over hun eigen pensioen. Dit jaar is het thema: Later goed geregeld? Check het nu! Onze pensioenspecialist Roger Soons beantwoordt 2 november vragen bij de Telegraaf Pensioenhelpdesk.

Is het pensioen van uw werknemers goed geregeld?

Vorige week lanceerde de SER geenpensioen.nl. Eén op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op bovenop de AOW. Hierdoor kan een werknemer er financieel flink op achteruit gaan na pensionering, bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Bouwt uw werknemer nu wel pensioen op via uw collectieve pensioenregeling, dan kan er toch nog sprake zijn van een pensioengat. Bijvoorbeeld als een werknemer verschillende werkgevers heeft gehad, of als er wijzigingen zijn in de privé situatie. Activeer uw werknemers om zich goed te laten informeren over hun pensioen. De Pensioen3daagse helpt u hierbij.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Weet u wat het netto besteedbaar inkomen wordt van uw partner na uw overlijden?

Belang van overlijdensrisicoverzekering

12 november – Insucare Zorgwebsite online

De eerste verzekeraar heeft de zorgpremie voor 2022 inmiddels bekend gemaakt. Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars de premies bekend, en kunnen wij werkgevers en werknemers volledig informeren over de premies en voorwaarden van de collectieve zorgverzekering. Ingrid Wessels, onze zorgspecialist, staat weer klaar alle vragen te beantwoorden.

Onze zorgwebsite is vernieuwd!

Alle informatie is straks te vinden op onze vernieuwde zorgwebsite. In aanvulling op de persoonlijke zorgwebsite voor werknemers, lanceren we dit jaar het zorgportaal voor werkgevers. Hier vinden werkgevers via een persoonlijke inlog alle informatie terug over het eigen aanbod van de collectieve zorgverzekering. Ook geven we tips en tools om werknemers te informeren over het aanbod. Als klant van Insucare Zorg ontvangt u vanaf 12 november persoonlijk bericht over uw zorgwebsite.

15 november – Week van de Werkstress

Mentale kracht, oftewel het vermogen om goed om te gaan met stress, tegenslag en verandering. Dat is het thema van de Week van de Werkstress. De afgelopen periode vroeg veel van de mentale kracht van zowel werkgevers als werknemers. Hoe groot is de mentale kracht van uw organisatie? En van uw werknemers? Wat zijn de bronnen? En hoe herken en ontwikkel je mentale kracht? De Week van de Werkstress geeft tips en tools waar u en uw werknemers mee aan de slag kunnen. Doet u mee?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Pensioen3daagse, de Collectieve Zorgverzekering of de Week van de Werkstress? Wilt u onze specialisten inschakelen voor presentaties op uw bedrijf, of individuele gesprekken met uw medewerkers? Bel 040 23 13 800 of vul ons contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Samenwerking met samenwerking Vanbreda Risk & Benefits

Onze samenwerking met Vanbreda Risk & Benefits

In december 2021 kondigden wij onze samenwerking aan met Vanbreda Risk & Benefits. Een spannend moment. Inmiddels zijn de eerste stappen in de samenwerking gezet. Zo heb ik de afgelopen maanden met veel plezier diverse zakelijke relaties van Insucare samen met de directie van Vanbreda bezocht. Onderwerp van gesprek was de bedrijfsmatige verzekeringen, zoals aansprakelijkheid en cyberrisk verzekeringen.
Belangrijk is dat u de inkomensverzekeringen up-to-date-houdt

Uw inkomensverzekeringen up-to-date

De collectieve inkomensverzekeringen heb je jaren geleden afgesloten. Op dat moment waren ze voor de organisatie het beste product in de markt. De werknemers zijn destijds geïnformeerd over de regelingen. En iedere nieuwe medewerker krijgt een link naar het personeelshandboek waarin de regelingen zijn uitgelegd. Er is sindsdien niet meer naar de verzekeringen omgekeken, want het loopt.
begeleiding bij pensioenkeuzes

Begeleiding bij pensioenkeuzes gewenst door medewerkers

Uw medewerker staat voor verschillende keuzes als het gaat om zijn of haar pensioen. Wil de medewerker eerder met pensioen? Of tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Vanaf 1 januari 2023 komt daar nog een keuzemogelijkheid bij: het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot. Maar wat zijn de financiële gevolgen van al deze keuzes? Heeft de medewerker daar voldoende inzicht in?

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.