Allereerst wordt de benodigde informatie opgevraagd bij de werkgever. Bij nieuwe klanten hoor ik regelmatig dat er wel héél veel informatie nodig is. Maar als ik vertel dat de kosten voor een werkgever op kunnen lopen tot wel € 200.000 per zieke medewerker, dan begrijpt de werkgever waarom de informatie nodig is. Je wilt toch niet het risico lopen iets over het hoofd te zien?
Een uitgebreide inventarisatie is absoluut noodzakelijk om tot een goed advies te komen.

Werkgevers die klant bij Insucare zijn hebben een groot voordeel omdat door de jaren heen deze informatie al is verzameld.

Deze gegevens worden geïnventariseerd:

  • Hoeveel langdurig zieken zijn er en wat is de kans dat zij in de WIA terecht komen
  • Zijn er veel of weinig werknemers met een tijdelijk contract
  • Wat vertellen de beschikkingen Werkhervattingskas over instroom in de WGA en Ziektewet
  • Hoe ziet het verzuimprotocol eruit
  • Etc.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 70 400

Uiteraard overleg ik met de verzekeraar wanneer ik vind dat het aanbod beter kan.

Het is het interessant om naast de cijfermatige kant ook de sociale en beleidsmatige kant te bekijken. Belangrijk is dat alle risico’s in kaart zijn gebracht en er een goed beeld ontstaat van de cultuur en het verzuimbeleid binnen de onderneming. Het Eigenrisicodragerschap vraagt om een actieve houding van de werkgever.

Opvragen en vergelijken offertes

Na de analyse worden offertes opgevraagd bij diverse verzekeraars. Vooraf vindt een selectie plaats bij welke verzekeraar offertes worden uitgezet. Iedere verzekeraar hanteert namelijk een verschillend acceptatiebeleid. Bij het opvragen van offertes let ik erop dat de producten en het (acceptatie-) beleid aansluiten op de gegevens en het beleid van de werkgever.

De offertes worden vergeleken met elkaar. Welk aanbod is het beste voor de werkgever? Uiteraard overleg ik met de verzekeraar wanneer ik vind dat het aanbod beter kan. En met aanbod wordt niet enkel de prijs bedoeld! Ook dienstverlening, productkenmerken en administratieve werkzaamheden maken onderdeel uit van het vergelijk.

Overzichtelijke rapportage

De bevindingen worden uitgewerkt in een rapport waarmee de werkgever een overzicht krijgt van de risico’s, de opties om deze risico’s te verzekeren, een vergelijk tussen het aanbod in de markt en het advies.

Je stuurt mij in het begin (voor je gevoel) heel veel verschillende informatie toe en je krijgt een samenhangend verhaal in de vorm van een rapport terug. Een duidelijke en begrijpelijke weergave van de mogelijkheden met een advies waarmee je een goed onderbouwde keuze kunt maken.

bron: https://eigenrisicodrager.info/

Zes stappen naar een passende pensioenregeling

Eén op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op bovenop de AOW. Om te voorkomen dat deze mensen er na hun pensionering financieel flink op achteruit gaan, is geenpensioen.nl gelanceerd door de SER. Met de presentatie van een stappenplan voor werkgevers, willen ze de totstandkoming van een pensioenregeling bevorderen en vereenvoudigen voor werkgevers.
Eigenrisicodrager

Voor welke inkomensregelingen kan ik eigenrisicodrager worden?

Het UWV begeleidt uw (ex-)werknemer als hij in de Ziektewet of in de WIA terecht komt. Het UWV keert ook de uitkering uit aan deze (ex-)werknemer. Als (ex-)werkgever betaalt u hierdoor voor een periode van maximaal 10 jaar een hogere premie aan het UWV. Als werkgever heeft u geen invloed op deze kosten. Wilt u zelf de regie, dan biedt de overheid u de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden. U kunt eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet en/of de WGA.
vraag tijdig ziektewet uitkering met no risk polis

No risk polis: vraag tijdig de ziektewet uitkering aan

Bij een ziekmelding van een medewerker met een no-riskpolis, wordt de Ziektewet uitkering vaak niet geclaimd bij het UWV door de werkgever. Vaak is bij de werkgever en werknemer niet bekend dat er gebruik gemaakt kan worden van deze regeling. Werkgevers lopen hierdoor geld mis. Nu kan de claim achteraf alsnog worden ingediend, maar hier gaat mogelijk iets in wijzigen.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.