Begeleiding bij pensioenkeuzes gewenst door medewerkers

Uw medewerker staat voor verschillende keuzes als het gaat om zijn of haar pensioen. Wil de medewerker eerder met pensioen? Of tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Vanaf 1 januari 2023 komt daar nog een keuzemogelijkheid bij: het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot. Bijvoorbeeld om een verre reis te kunnen maken, of uw woning levensloopbestendig maken. Maar wat zijn de financiële gevolgen van al deze keuzes? Heeft de medewerker daar voldoende inzicht in?

Begeleiding is niet voor iedereen betaalbaar

De nieuwe regeling en het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot, leidde bij het Nibud tot vragen. Gaan mensen met lage inkomens eenmalig een bedrag opnemen uit pure noodzaak in plaats van als extraatje? Met als gevolg dat ze een lagere maandelijkse pensioenuitkering zullen ontvangen. Werknemers zitten met veel vragen:

  • Hoe weet ik of ik straks voldoende pensioen heb?
  • Hoeveel geld kan ik opnemen uit de pensioenpot? En heb ik daarna nog voldoende pensioen?
  • Wie kan mij adviseren?
  • Wat kan mijn werkgever doen?

Volgens het Nibud-onderzoek wil zo’n 40 procent van de consumenten begeleiding bij hun pensioenkeuzes, maar kunnen veel mensen zich geen professionele adviseur permitteren.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

In iedere levensfase ontstaan andere vragen voor nu en in de toekomst.

Belang van overlijdensrisicoverzekering

Financieel inzicht in iedere levensfase

Het is voor een medewerker waardevol om periodiek met een adviseur te kijken waar ze financieel staan. Een nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, samenwonen of trouwen, het krijgen van een kind, en een scheiding hebben allemaal invloed op het pensioen. In iedere levensfase ontstaan andere vragen voor nu en in de toekomst.

Wat is uw taak als werkgever?

Met een goede pensioenregeling wilt u er voor zorgen dat uw medewerkers er ook goed bij zitten na hun werkzame leven. U bent verplicht basisinformatie over de pensioenregeling te communiceren met uw medewerkers en te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de keuzemogelijkheden. U kunt echter geen advies geven aan uw medewerker. Wist u dat pensioenfondsen ook alleen mogen informeren, en geen advies mogen geven?

Het verschilt per persoon wat de beste pensioenkeuze is. Maakt uw medewerker geen weloverwogen keuzes of kan uw medewerker de gevolgen van de keuzes zelf niet overzien, dan kan het gebeuren dat de goede pensioenregeling die u trof niet optimaal wordt ingezet. Wilt u dat voorkomen? Denk er dan eens over na om begeleiding door een professional aan te bieden aan uw medewerkers.

Adviseur voor pensioenkeuzes

Insucare is er voor werkgevers die hun medewerkers op één zetten. Het is voor ons daarom vanzelfsprekend om begeleiding te bieden aan medewerkers bij het maken van pensioenkeuzes. Zo maken wij bijvoorbeeld afspraken met werkgevers om met elke medewerker die ouder dan 50 of 60 jaar is een zogenaamd Financieel Inzicht gesprek te voeren. Bent u benieuwd wat een Financieel Inzicht gesprek inhoudt en hoe u dit in uw organisatie zou kunnen aanbieden? Wij vertellen het u graag. Bel 040 23 13 800 of neem contact met ons op.

Samenwerking met samenwerking Vanbreda Risk & Benefits

Onze samenwerking met Vanbreda Risk & Benefits

In december 2021 kondigden wij onze samenwerking aan met Vanbreda Risk & Benefits. Een spannend moment. Inmiddels zijn de eerste stappen in de samenwerking gezet. Zo heb ik de afgelopen maanden met veel plezier diverse zakelijke relaties van Insucare samen met de directie van Vanbreda bezocht. Onderwerp van gesprek was de bedrijfsmatige verzekeringen, zoals aansprakelijkheid en cyberrisk verzekeringen.
Belangrijk is dat u de inkomensverzekeringen up-to-date-houdt

Uw inkomensverzekeringen up-to-date

De collectieve inkomensverzekeringen heb je jaren geleden afgesloten. Op dat moment waren ze voor de organisatie het beste product in de markt. De werknemers zijn destijds geïnformeerd over de regelingen. En iedere nieuwe medewerker krijgt een link naar het personeelshandboek waarin de regelingen zijn uitgelegd. Er is sindsdien niet meer naar de verzekeringen omgekeken, want het loopt.
begeleiding bij pensioenkeuzes

Begeleiding bij pensioenkeuzes gewenst door medewerkers

Uw medewerker staat voor verschillende keuzes als het gaat om zijn of haar pensioen. Wil de medewerker eerder met pensioen? Of tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Vanaf 1 januari 2023 komt daar nog een keuzemogelijkheid bij: het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot. Maar wat zijn de financiële gevolgen van al deze keuzes? Heeft de medewerker daar voldoende inzicht in?

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.