Begeleiding bij pensioenkeuzes gewenst door medewerkers

Uw medewerker staat voor verschillende keuzes als het gaat om zijn of haar pensioen. Wil de medewerker eerder met pensioen? Of tijdelijk een hoger of lager pensioen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Vanaf 1 januari 2023 komt daar nog een keuzemogelijkheid bij: het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot. Bijvoorbeeld om een verre reis te kunnen maken, of uw woning levensloopbestendig maken. Maar wat zijn de financiële gevolgen van al deze keuzes? Heeft de medewerker daar voldoende inzicht in?

Begeleiding is niet voor iedereen betaalbaar

De nieuwe regeling en het eenmalig opnemen van een bedrag uit de pensioenpot, leidde bij het Nibud tot vragen. Gaan mensen met lage inkomens eenmalig een bedrag opnemen uit pure noodzaak in plaats van als extraatje? Met als gevolg dat ze een lagere maandelijkse pensioenuitkering zullen ontvangen. Werknemers zitten met veel vragen:

  • Hoe weet ik of ik straks voldoende pensioen heb?
  • Hoeveel geld kan ik opnemen uit de pensioenpot? En heb ik daarna nog voldoende pensioen?
  • Wie kan mij adviseren?
  • Wat kan mijn werkgever doen?

Volgens het Nibud-onderzoek wil zo’n 40 procent van de consumenten begeleiding bij hun pensioenkeuzes, maar kunnen veel mensen zich geen professionele adviseur permitteren.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

In iedere levensfase ontstaan andere vragen voor nu en in de toekomst.

Belang van overlijdensrisicoverzekering

Financieel inzicht in iedere levensfase

Het is voor een medewerker waardevol om periodiek met een adviseur te kijken waar ze financieel staan. Een nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, samenwonen of trouwen, het krijgen van een kind, en een scheiding hebben allemaal invloed op het pensioen. In iedere levensfase ontstaan andere vragen voor nu en in de toekomst.

Wat is uw taak als werkgever?

Met een goede pensioenregeling wilt u er voor zorgen dat uw medewerkers er ook goed bij zitten na hun werkzame leven. U bent verplicht basisinformatie over de pensioenregeling te communiceren met uw medewerkers en te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de keuzemogelijkheden. U kunt echter geen advies geven aan uw medewerker. Wist u dat pensioenfondsen ook alleen mogen informeren, en geen advies mogen geven?

Het verschilt per persoon wat de beste pensioenkeuze is. Maakt uw medewerker geen weloverwogen keuzes of kan uw medewerker de gevolgen van de keuzes zelf niet overzien, dan kan het gebeuren dat de goede pensioenregeling die u trof niet optimaal wordt ingezet. Wilt u dat voorkomen? Denk er dan eens over na om begeleiding door een professional aan te bieden aan uw medewerkers.

Adviseur voor pensioenkeuzes

Insucare is er voor werkgevers die hun medewerkers op één zetten. Het is voor ons daarom vanzelfsprekend om begeleiding te bieden aan medewerkers bij het maken van pensioenkeuzes. Zo maken wij bijvoorbeeld afspraken met werkgevers om met elke medewerker die ouder dan 50 of 60 jaar is een zogenaamd Financieel Inzicht gesprek te voeren. Bent u benieuwd wat een Financieel Inzicht gesprek inhoudt en hoe u dit in uw organisatie zou kunnen aanbieden? Wij vertellen het u graag. Bel 040 23 13 800 of neem contact met ons op.

Zorgverzekering 2023

Hoe maakt u uw keuze voor de zorgverzekering voor 2023? Met de stijgende kosten voor onder andere boodschappen, gas en energie, wilt u ongetwijfeld een goede financiële afweging maken. Daarnaast is toegang tot goede zorg belangrijk in een wereld die veel van u vraagt. Wij informeren u over de wijzigingen die u in 2023 kunt verwachten en hoe u een passende zorgverzekering kiest.

Beheer van Employee Benefits verzekeringen

Als goed werkgever biedt u uw medewerkers een aantrekkelijk pakket Employee Benefits aan. Een grote meerwaarde voor uw personeel, maar helaas betekent het ook vaak een extra administratieve en communicatieve belasting voor uw organisatie om verzekeraars elke maand in te lichten over alle personeelswijzigingen.

Goed werkgeverschap in een krappe arbeidsmarkt

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau zijn alleen een hoog salaris en goede arbeidsvoorwaarden niet meer voldoende om de krappe arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Met goed werkgeverschap moet vertrek en ziekteverzuim van personeel voorkomen worden.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.