Sommige werkgevers kiezen ervoor om geen collectieve pensioenregeling af te sluiten. Werknemers krijgen bijvoorbeeld een maandelijks bedrag uitbetaald waarmee ze zelf voor hun pensioen kunnen sparen. Dat kan een bewuste keuze zijn en daar is niets mis mee. Alleen leert de praktijk ons dat lang niet iedere werknemer de kennis en zelfdiscipline heeft om zijn eigen pensioenvermogen te beheren. Het risico hiervan is dat werknemers aan het einde van de rit geen goed pensioen hebben opgebouwd. Dat kunt u als werkgever voorkomen door collectief pensioen aan te bieden. Deze regeling staat voor solidariteit en spreiding van risico’s. Maar wat zijn de voordelen voor u als werkgever?

Voordelen van een collectieve pensioenregeling

Een gezamenlijke pensioenregeling voor uw werknemers wordt gestimuleerd door de overheid. De pensioenpremies zijn fiscaal aftrekbaar. Ook kunt u de kosten delen met uw personeel. Een collectief pensioen is dus goedkoper. Alle premies gaan in één pot. Op deze manier kunt u ook een groter bedrag laten beleggen door experts. De risico’s zijn aanzienlijk lager door de spreiding. Hierdoor kunt u dus meer rendement halen uit de pensioenregeling.

Bovendien zijn er in de collectieve regeling een aantal risico’s standaard verzekerd. Mocht een van uw werknemers komen te overlijden, dan ontvangt zijn/haar levenspartner een partnerpensioen. Wanneer er kinderen in het spel zijn, dan wordt er – tot een bepaalde leeftijd – een wezenpensioen uitgekeerd.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Voordelen van een collectieve pensioenregeling:

  • Goedkoper
  • Meer zekerheid
  • Meer rendement
  • Risicospreiding
  • Verzekeren van risico’s
  • De verzekeraar belegt
  • Solidariteit

Collectieve pensioenregeling afsluiten
Heeft u als werkgever interesse om een collectieve pensioenregeling te treffen voor uzelf en uw personeel? Neem dan contact op met de pensioenadviseurs van Insucare. Wij onderzoeken uw behoeften en komen met een oplossing die past bij uw bedrijf. Wij begeleiden u door de complexe wet- en regelgeving en brengen de voor- en nadelen voor u in kaart. Sluit u een pensioenregeling af, dan verzorgen wij het beheer vervolgens ook voor u. Zo bent u er van verzekerd dat alles goed geregeld is voor u en uw werknemers.

Ben ik raar? Geen pensioen!

Stel je bent in dienst bij een werkgever maar je bouwt – om wat voor reden dan ook – geen pensioen op. Ben je dan raar? Het antwoord op deze vraag is “nee”. Je bent namelijk onderdeel van een groep van 856.000 werknemers die géén pensioen opbouwt. In Nederland bouwt ongeveer 13% van de werknemers geen pensioen op en heeft 29% van de bedrijven geen pensioenregeling. Raar is het dus niet, wel erg zonde.
Pensioenadviseur

Waardeoverdracht van pensioen

Verschillende werkgevers, verschillende pensioenregelingen; dat geldt voor veel werknemers. Waarschijnlijk ook binnen uw bedrijf. Dat betekent dat veel van uw medewerkers na hun pensionering uit verschillende regelingen hun pensioen ontvangen. Wat kunt u doen?
Pensioen in mindering op de WW-uitkering

Pensioen in mindering op de WW-uitkering?

Inkomsten uit arbeid worden in mindering gebracht op de WW-uitkering. Dat geldt ook voor het ouderdomspensioen dat natuurlijk ook een vorm van inkomen is dat te maken heeft met arbeid. Daarom wordt pensioen in de meeste gevallen in mindering gebracht op de WW-uitkering. Maar er zijn uitzonderingen. In 4 situaties wordt het pensioen niet in mindering gebracht op de WW-uitkering.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.