Succesvol pensioen seminar 2022

Op 1 januari 2023 gaat de wet Toekomst Pensioenen in. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Deze vraag en nog vele anderen hebben we behandeld tijdens een succesvol seminar op 27 september jongstleden. Na 2 jaar corona kon dit eindelijk live.

Grote opkomst

Het seminar is bezocht door zo’n 40 relaties van Insucare en VanBreda. Samen hebben we bijgepraat over de laatste stand van zaken met betrekking tot de Wet toekomst pensioenen aan de hand van de presentaties van Hans en Debora.

Specialisten aan het woord

Het wordt steeds duidelijker dat veel bestaande pensioenregelingen gewijzigd moeten worden. Waar moet u op letten? Hoe zit het met juridische gevolgen voor arbeidscontracten? Medewerkers moeten worden geïnformeerd. Last but not least, hoe zorgt u ervoor in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt dat uw medewerkers gezond door kunnen werken en later prettig met pensioen gaan. Vragen die we de revue hebben laten passeren met inspirerende sessies van onze “eigen” Hans en Debora, Henriette Dekker (DVAN Advocaten) en Paul ter Wal (consultant Bedrijfscultuur & bevlogenheid). Waarbij de dag aan elkaar gepraat werd door Wijnand zelf.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Wat betekent de nieuwe wet Toekomst Pensioenen voor uw organisatie?

Belang van overlijdensrisicoverzekering

Een goede informatieve middag

Bij vertrek gaven vrijwel alle deelnemers aan een goede, informatieve en interactieve middag te hebben gehad. Ook organisatorisch liep het op rolletjes. Natuurlijk zijn er ook wat leer- en aandachtspunten die we meenemen naar een volgende keer.

Het is dan ook op zijn plaats om iedereen te bedanken voor alle hulp, deelname en voorbereidingen aan deze dag.

Heeft u zelf na het lezen van dit bericht vragen over de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Wat dit voor uw bedrijf gaat betekenen? Neem gerust contact met mij op: 040 23 13 805.

Geen pensioenregeling en de nieuwe pensioenwet

In de Pensioenwet is ook aandacht voor werknemers die geen pensioen opbouwen via hun werkgever. Naast het aanvalsplan dat uit het Pensioenakkoord is voortgekomen, zijn er ook afspraken in het wetsvoorstel opgenomen om de zogenaamde 'witte vlek' te verminderen.

WIA-administratie nog belangrijker

De aanpassing van de WIA-beoordeling voor 60-plussers maakt het nog belangrijker om een goede WIA-administratie bij te houden. Dit maakt de controle van de beschikking Werkhervattingskas in de toekomst een stuk eenvoudiger.

Beheer van Employee Benefits verzekeringen

Als goed werkgever biedt u uw medewerkers een aantrekkelijk pakket Employee Benefits aan. Een grote meerwaarde voor uw personeel, maar helaas betekent het ook vaak een extra administratieve en communicatieve belasting voor uw organisatie om verzekeraars elke maand in te lichten over alle personeelswijzigingen.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Risk

Verandering is er altijd en overal, net zoals risico’s die impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit en uw medewerkers. Als werkgever bent u zich hiervan bewust. Veranderingen brengen nieuwe uitdagingen en kansen, maar hieraan zijn ook risico’s verbonden.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.