Succesvol pensioen seminar 2022

Op 1 januari 2023 gaat de wet Toekomst Pensioenen in. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Deze vraag en nog vele anderen hebben we behandeld tijdens een succesvol seminar op 27 september jongstleden. Na 2 jaar corona kon dit eindelijk live.

Grote opkomst

Het seminar is bezocht door zo’n 40 relaties van Insucare en VanBreda. Samen hebben we bijgepraat over de laatste stand van zaken met betrekking tot de Wet toekomst pensioenen aan de hand van de presentaties van Hans en Debora.

Specialisten aan het woord

Het wordt steeds duidelijker dat veel bestaande pensioenregelingen gewijzigd moeten worden. Waar moet u op letten? Hoe zit het met juridische gevolgen voor arbeidscontracten? Medewerkers moeten worden geïnformeerd. Last but not least, hoe zorgt u ervoor in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt dat uw medewerkers gezond door kunnen werken en later prettig met pensioen gaan. Vragen die we de revue hebben laten passeren met inspirerende sessies van onze “eigen” Hans en Debora, Henriette Dekker (DVAN Advocaten) en Paul ter Wal (consultant Bedrijfscultuur & bevlogenheid). Waarbij de dag aan elkaar gepraat werd door Wijnand zelf.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Wat betekent de nieuwe wet Toekomst Pensioenen voor uw organisatie?

Belang van overlijdensrisicoverzekering

Een goede informatieve middag

Bij vertrek gaven vrijwel alle deelnemers aan een goede, informatieve en interactieve middag te hebben gehad. Ook organisatorisch liep het op rolletjes. Natuurlijk zijn er ook wat leer- en aandachtspunten die we meenemen naar een volgende keer.

Het is dan ook op zijn plaats om iedereen te bedanken voor alle hulp, deelname en voorbereidingen aan deze dag.

Heeft u zelf na het lezen van dit bericht vragen over de nieuwe Wet toekomst pensioenen. Wat dit voor uw bedrijf gaat betekenen? Neem gerust contact met mij op: 040 23 13 805.

Insucare wordt Vanbreda Risk & Benefits

Vanaf 1 november gaat Insucare verder onder de naam Vanbreda Risk & Benefits. En dat is niet het enige. Vanaf deze zelfde datum verhuizen wij naar een nieuw kantoor in Eindhoven. Wijnand vertelt u graag meer.
Seminar Pensioen

Seminar Goed Werkgeverschap en Duurzame Inzetbaarheid

Goed nieuws! Het jaarlijkse seminar dat wij organiseren samen met onze collega’s van Vanbreda Risk Benefits staat voor de deur. Dit keer met focus op goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid. Ontdek hoe u de balans vindt tussen uw belang als werkgever en dat van uw team. Laat u inspireren op 26 september 2023!

Aansprakelijkheid bij ongevallen en schade

Volgens de meest recente cijfers worden jaarlijks 196.000 medewerkers slachtoffer van één of meerdere ongevallen tijdens het werk. Bij de helft leidde het bedrijfsongeval tot ten minste één dag verzuim (bron: cbs). Raakt uw medewerker door een ongeval tijdens het werk (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Dan kan hij/zij u als werkgever aansprakelijk stellen. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kunt u dit risico afdekken.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Risk

Verandering is er altijd en overal, net zoals risico’s die impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit en uw medewerkers. Als werkgever bent u zich hiervan bewust. Veranderingen brengen nieuwe uitdagingen en kansen, maar hieraan zijn ook risico’s verbonden.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.