Wat bespreken we tijdens een financieel inzicht gesprek?

Wij helpen werkgevers goede arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen en arbeidsongeschiktheid te regelen. De wet verplicht werkgevers om hun medewerkers goed te informeren over deze regelingen.

Als er gebruik moet worden gemaakt van deze regelingen, ontstaan er bij medewerkers veel vragen. Informatie op websites van pensioenfondsen, verzekeraars en Premie Pensioen Instellingen (PPI’s) worden als onduidelijk ervaren. Om medewerkers meer duidelijkheid te kunnen geven, zijn wij vorig jaar gestart met Financieel Inzicht gesprekken. Doelstelling van deze gesprekken: eenvoudig, snel en duidelijk inzicht geven in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en (eerder) met pensioen gaan. Met andere woorden, wij laten medewerkers de mogelijkheden zien om financieel fit te blijven.

Aanleidingen voor een financieel inzicht gesprek

De gesprekken die ik inmiddels heb mogen voeren zijn heel divers. De ene medewerker heeft een duidelijke boodschap: ‘ik wil zo snel mogelijk stoppen met werken’. De ander begint voorzichtiger, maar stelt de wensen bij zodra er meer inzicht komt in de financiële mogelijkheden.

De meeste wensen van werknemers zijn altijd gerelateerd aan het eerder stoppen met werken voor de pensioenleeftijd of minder gaan werken. Een greep uit de redenen die we hierover horen:

 

‘Ik heb onvoldoende tijd in het weekend om te herstellen van de inspanning tijdens de werkweek’

‘Werken met wisselende roosters wordt steeds zwaarder.’

‘Mijn partner is ouder, ik wil nu samen dingen kunnen ondernemen.’

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Eenvoudig, snel en duidelijk inzicht in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en (eerder) met pensioen gaan.

wat bespreken we tijdens financieel inzicht gesprek?

Is bovenstaande herkenbaar? Een Financieel Inzicht gesprek laat zien hoe het netto inkomen zich ontwikkeld en welke mogelijkheden er zijn om het inkomen aan te vullen. De uitkomst van het Financieel Inzicht gesprek leg ik vast in een rapport. De ene medewerker heeft een buffer achter de hand om een eventueel tekort aan te vullen. Voor de ander is het rapport een reden om met de werkgever in gesprek te gaan over een eventuele aanvulling. En soms wordt een medewerker verrast dat financieel veel meer mogelijk is dan verwacht.

Maak een afspraak voor een financieel fit gesprek

Interesse in een financieel inzicht gesprek? Of wilt u als werkgever uw medewerkers ondersteunen om financieel fit te zijn of te blijven? Ook in onvoorziene situaties als langdurige arbeidsongeschiktheid, pensionering of overlijden van een partner? Of als zij eerder willen stoppen met werken of minder willen werken op latere leeftijd? Werkgevers kunnen dit financieel inzicht gesprek met onze adviseur faciliteren, maar een werknemer kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Eigenrisicodrager

Wat is eigenrisicodrager zijn?

Iedere werkgever heeft wel eens met een zieke werknemer te maken. In veel gevallen is het verzuim van korte duur. Maar het verzuim kan ook langer duren. Of de werknemer gaat ziek uit dienst. Simpel gezegd is eigenrisicodragen het verlengen van de periode waarin u verantwoordelijk bent voor de re-integratie van uw medewerker.
Eigenrisicodrager

In- en uitlooprisico en de terugkeerpremie

Bent u nu eigenrisicodrager en gaat u terug naar het UWV? De ziektegevallen die zijn ontstaan in de periode dat u eigenrisicodrager was, blijven bij u achter. Heeft u het risico verzekerd? Dan vallen deze ziektegevallen onder het uitlooprisico van de verzekeraar.

Pensioenakkoord 2020: anticipeer op toekomstige veranderingen!

U heeft ongetwijfeld meegekregen dat er in 2019 een Pensioenakkoord is gesloten. De beoogde ingangsdatum van het nieuwe pensioenstelsel is 01-01-2022. Het is van groot belang dat u als werkgever tijdig anticipeert op de toekomstige veranderingen.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Risk

Verandering is er altijd en overal, net zoals risico’s die impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit en uw medewerkers. Als werkgever bent u zich hiervan bewust. Veranderingen brengen nieuwe uitdagingen en kansen, maar hieraan zijn ook risico’s verbonden.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.