Onbeheersbare pensioen kosten

Vraag
Gedwongen door de economische situatie, heb ik flink moeten snijden in het personeelsbestand. Van de 120 werknemers, blijven er nog 30 werkzaam in mijn bedrijf. Tot mijn schrik bedragen de pensioenlasten elk jaar € 250.000,00. Dit doet mijn bedrijf de das om. Waar komen deze kosten vandaan?

Antwoord
In de analyse van de pensioenregeling stuitte Insucare op automatismen in het bedrijf, met onbedoeld grote financiële consequenties. In deze casus bleken de hoge pensioenlasten terug te voeren op een jarenlange indexering zonder kostencalculatie. De personeelsmedewerker gaf elk jaar de indexering door aan de pensioenverzekeraar zonder te checken of dit volgens het reglement was. Hierdoor werden kosten gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden.

Pensioen advies Insucare
Inzicht in de kosten en opbrengsten van uw pensioenvoorziening, vraagt een grondige analyse. Insucare laat u de werking zien. Daarnaast is het cruciaal om taken en verantwoordelijkheden in het beheer van de regeling weloverwogen toe te delen aan deskundige medewerkers. Heeft u zelf die kennis niet in huis, dan nemen wij het beheer deskundig van u over. Vraag uw pensioenadviseur in Eindhoven.

Wat kunnen wij voor u doen? We laten het zien. Neem contact met ons op.