Wat is uw AOW-leeftijd?

Volgens het regeerakkoord voor de periode 2013-2017 wordt vanaf 2022 de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting op de 65e verjaardag. Voor de jaren 2000-2009 bedroeg deze 18,26 jaar. De stijging van de levensverwachting ten opzichte van dit ijkpunt wordt verwerkt in de AOW-leeftijd. Hieruit volgt de volgende tabel met AOW-leeftijden (Bron: Financieel Actief):

Verwachte AOW leeftijd_pensioen_Insucare               

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Langer werken brengt risico’s met zich mee voor uw bedrijf. Hoe houdt u risico’s buiten de deur?

Als u niks doet wordt de AOW-leeftijd uw pensioenleeftijd

Uiteraard geldt dat ook voor uw werknemers. Een gevolg van een steeds latere AOW-leeftijd is dat hier doorgaans ook een latere pensioenleeftijd tegenover staat. Het is daarom voor werknemers van belang dat zij geïnformeerd worden over hun pensioen zodat zij bewust worden van de hoogte van hun pensioen, de pensioenleeftijd en hier vervolgens handelingsbekwaam op kunnen reageren. Want een werknemer heeft natuurlijk verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld eerder met pensioen te gaan of bij te sparen om zo een hoger inkomen te ontvangen op de pensioendatum. Om een tegenvallend resultaat op de pensioendatum te voorkomen is het van belang dat een werknemer nu bezig is met de toekomst. Er is namelijk tijd nodig om een kapitaal te laten groeien. De werknemer kan dus niet vroeg genoeg tijdens zijn loopbaan bewust en handelingsbekwaam zijn over zijn eigen pensioen.

Wat betekent dit voor u als werkgever?

Hoe kunt u uw werknemers motiveren met deze AOW-leeftijden? Door uw werknemers goed te laten informeren over hun pensioen en de mogelijkheden. Hoe houdt u risico’s buiten de deur? Want langer werken brengt risico’s met zich mee voor uw bedrijf; er ontstaat vergrijzing van uw personeel. Het risico dat werknemers ziek worden is groter maar ook het risico op langdurig ziek worden. Hierdoor worden alle facetten waarin wij u kunnen adviseren geraakt. Inkomensverzekeringen worden belangrijker maar ook zorgverzekeringen en arbo.

Wet Pensioencommunicatie en onze oplossing

In vervolg op de Wet Pensioencommunicatie en in uw belang als werkgever, is het belangrijk om uw werknemers bewust en handelingsbekwaam te maken. Insucare geeft financieel inzicht aan werknemers door ze individueel te informeren over hun eigen pensioen. Het is doel is de werknemer handelingsbekwaam te maken waardoor hij/zij controle krijgt over zijn eigen pensioen en dus zijn eigen toekomst.

Melding op de Collectieve Ongevallenverzekering

Werkgevers vergeten vaak om een ongeval te melden bij de collectieve ongevallenverzekering. Daarom attenderen de inkomensspecialisten van Insucare en de casemanagers van ArboTeam werkgevers erop om dit te doen bij een ziekmelding. Onlangs heeft dit zelfs geleid tot een uitkering van ruim € 20.000 aan een medewerker van een klant, vanwege blijvende invaliditeit. Dit ondanks een te late melding.

Geen pensioenregeling en de nieuwe pensioenwet

In de Pensioenwet is ook aandacht voor werknemers die geen pensioen opbouwen via hun werkgever. Naast het aanvalsplan dat uit het Pensioenakkoord is voortgekomen, zijn er ook afspraken in het wetsvoorstel opgenomen om de zogenaamde 'witte vlek' te verminderen.

WIA-administratie nog belangrijker

De aanpassing van de WIA-beoordeling voor 60-plussers maakt het nog belangrijker om een goede WIA-administratie bij te houden. Dit maakt de controle van de beschikking Werkhervattingskas in de toekomst een stuk eenvoudiger.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.