Pensioencommunicatie tussen werkgever en werknemer

Met een passende pensioenvoorziening zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De pensioenregeling biedt vaak keuzemogelijkheden voor uw medewerkers, welke de hoogte van het uiteindelijke pensioen beïnvloeden. U gunt uw medewerkers toch na pensionering te kunnen vertoeven op een tropische eiland? Reden genoeg uw medewerkers te motiveren actief met hun geld voor later aan de slag te gaan.

Doel van de Wet Pensioencommunicatie is de deelnemer van de pensioenregeling in staat te stellen om een goede financiële planning voor zijn oude dag te maken. Werkgevers zijn mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de wet. In het portaal van de pensioenuitvoerder kunnen u en uw pensioenadviseur informatie inzien over de keuzes van uw personeel. Bijvoorbeeld hoeveel medewerkers hebben ingelogd in hun persoonlijk account, is het risicoprofiel ingevuld en is actief een keuze gemaakt voor een beleggingsprofiel.

Helaas blijkt dat pensioen vaak negatieve zaken oproept, zoals ziekte en verlies. Daarnaast werken de berichten over het korten op pensioen en de toenemende pensioenleeftijd ook niet aanmoedigend. Logisch dus dat de meeste mensen niet met veel plezier beginnen aan het opbouwen van vermogen voor later. Hier ligt dus een flinke uitdaging voor de meeste werkgevers en pensioenadviseurs.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Want als uw medewerker nu al kan genieten van de tijd die gaat komen, wordt het makkelijker actie te ondernemen.

Belang van pensioencommunicatie

Ons brein is een obstakel bij pensioenopbouw

U kent ongetwijfeld de onderzoeken waar u gevraagd wordt te kiezen tussen 1.000 euro nu of 1.100 euro over één jaar. Wat kiest u? De grote meerderheid kiest voor 1.000 euro nu. Dit is vergelijkbaar met nu een vakantie boeken of nieuwe auto kopen in plaats van geld opzij zetten voor later. Ons brein gaat voor directe beloning.

Een andere oorzaak is dat we ons niet kunnen verplaatsen in onze eigen toekomst. Stelt u zich de toekomst van een willekeurige bekende Nederlander eens voor. Dat gaat vaak makkelijker. Omdat u diegene (waarschijnlijk) niet persoonlijk kent, gebruikt u uw fantasie. Het deel van uw hersenen dat deze fantasie creëert, gebruikt u ook als u denkt aan uw eigen leven in de toekomst. Daardoor denkt u in feite aan iemand anders. Logisch dat we te weinig in beweging komen, want we willen geen dingen voor ‘iemand anders’ doen.

Maak pensioen de moeite waard!

Wilt u medewerkers motiveren met hun geld voor later aan de slag te gaan, dan is inzicht in pensioen geven de eerste stap. Schakel een pensioenadviseur in om het te hebben over de cijfers.  Maar realiseert u zich vanaf nu dat het ook gaat over de beleving. Overwin de ‘obstakels’ van het brein door vragen aan uw medewerker te stellen als: Hoe ziet u uw oude dag? Want als uw medewerker nu al kan genieten van de tijd die gaat komen, wordt het makkelijker actie te ondernemen. En zo komt het tropisch eiland echt in zicht.

Kunt u onze hulp gebruiken bij het geven van inzicht in pensioen en de mogelijkheden voor geld opbouwen voor later? Of wilt u eerst eens van gedachte wisselen over de mogelijkheden uw medewerkers te motiveren in actie te laten komen? Wij komen graag in contact met bedrijven die hun medewerkers op één zetten. Bel ons voor een afspraak of vul het contactformulier in op onze website.

Overlijden werknemer

U wordt er niet graag mee geconfronteerd maar er bestaat natuurlijk een kans dat een van uw werknemers komt te overlijden. Op zo’n moment wilt u vanzelfsprekend dat de achterblijvende partner en eventuele kinderen financieel goed achterblijven. De pensioenen en eventuele andere uitkeringen moeten vlekkeloos tot uitkering komen.

Eigen risico en eigen bijdrage, wat is het verschil?

In Nederland bestaat veel verwarring rondom het eigen risico en de eigen bijdrage in de zorgverzekering. Wat is het eigen risico? Wat is het verschil met de eigen bijdrage? En voor welke zorg geldt het eigen risico? Wij zetten het voor u op een rij zodat u vragen van werknemers kunt beantwoorden.

Zorg dat je de mantelzorgers kent!

Steeds meer medewerkers verlenen mantelzorg. Wij geven 4 tips voor zorgvriendelijk beleid binnen uw organisatie. Een zorgvriendelijk personeelsbeleid draagt bij aan een goede werk/ privé balans voor de werknemer. En dat heeft een positief effect op de vitaliteit, betrokkenheid en productiviteit.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Risk

Verandering is er altijd en overal, net zoals risico’s die impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit en uw medewerkers. Als werkgever bent u zich hiervan bewust. Veranderingen brengen nieuwe uitdagingen en kansen, maar hieraan zijn ook risico’s verbonden.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.