Wet Pensioencommunicatie, Pensioen op een andere manier

Wet Pensioencommunicatie

Met de Wet pensioencommunicatie wil de overheid bereiken dat de pensioencommunicatie effectiever wordt. Onderdeel van deze wet is de invoering van Pensioen 1-2-3. Dit is een nieuwe vorm van pensioencommunicatie die bedoeld is om de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling uit te leggen.

Wat houdt Pensioen 1-2-3 in?

Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen:
• Laag 1, de pensioenregeling in “5 minuten”. Biedt een kort overzicht van de belangrijkste informatie over de pensioenregeling;
• Laag 2, de pensioenregeling in “30 minuten”. Biedt meer informatie en gaat dieper in op de onderwerpen van Laag 1;
• Laag 3, de pensioenregeling in detail. Bevat alle overige documenten zoals de startbrief en het pensioenreglement.

Laag 3 bestaat ook uit een aantal nieuwe documenten. De nieuwe documenten zijn het kostenoverzicht en de pensioenvergelijker.

Met de pensioenvergelijker krijgt de werknemer een beeld van de verschillen tussen twee pensioenregelingen. De in de vergelijker gevraagde informatie is te vinden in Laag 1 van Pensioen 1-2-3.

Pensioencommunicatie symbolen

 

 

De pensioenvergelijker kan ook gebruikt worden bij de keuze voor waardeoverdracht. Inzicht in de verschillen is daarbij immers één van de stappen.

Wanneer?
Uiterlijk 1 juli 2016 ontvangen werknemers Laag 1 of worden ze, door de verzekeraar, geïnformeerd waar de informatie te vinden is.
Dit kan leiden tot vragen van uw werknemers. Heeft u voldoende kennis in huis om deze vragen te beantwoorden? Insucare kan u hierbij helpen. Graag stellen wij tijdens ons volgende bezoek samen met u een plan op om de pensioencommunicatie te verbeteren.

Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u dit eerder wilt bespreken of als u vragen heeft over pensioencommunicatie of een passende pensioenvoorziening voor uw onderneming. 

[si-contact-form form=’1′]