payrollkracht insucare logo

Ruim honderd bedrijven mogen weg bij BPF GiL

Pensioenfonds Groothandel in Levensmiddelen

Wanneer u als werkgever aangesloten bent bij het Pensioenfonds Groothandel in Levensmiddelen is het belangrijk om dit bericht te lezen. Het kan van invloed zijn op uw huidige regeling. Sociale partners in de groothandel in levensmiddelen willen de verplichtstelling deels intrekken. Gevolg is dat 114 bedrijven, met 4,6% van de deelnemers, kunnen besluiten op te stappen bij het gelijknamige bedrijfstakpensioenfonds.

Verder willen de sociale partners de naam van het pensioenfonds wijzigen in Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen. Dit blijkt uit een verzoek dat is ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken. In de gewijzigde verplichtstelling vervalt de tekst “groothandel in levensmiddelen gericht op binnen- en buitenhuishoudelijke markt”. Ook wordt de omschrijving van het begrip “kopen” aangepast.

Voor de tweede wijziging staat geen reden in het verzoek. De sociale partners geven als reden dat er met meerdere werkgevers discussie is geweest over deze omschrijving.

Rechtzaak tbv pensioenregeling

In 2015 verloor het Pensioenfonds een zaak tegen groothandel Hanos-ISPC over de uitleg van juist dit stuk omschrijving. Het fonds had de groothandel met terugwerkende kracht aangesloten, maar Hanos-ISPC was het niet eens met deze beslissing en heeft dit aangevochten in de rechtbank.

Een eventueel vertrek van alle 114 bedrijven zal de positie van het pensioenfonds amper beïnvloeden, is de conclusie van AON. Die het effect op de premie heeft doorberekend.

Bent u als werkgever aangesloten bij dit Pensioenfonds?
Insucare adviseert u om contact op te nemen met een pensioenspecialist wanneer u momenteel aangesloten bent bij het Pensioenfonds Groothandel in Levensmiddelen. Mogelijk kan het voor uw organisatie interessant zijn om te kijken naar andere pensioenmogelijkheden. Uiteraard kunt u hiervoor ook contact met Insucare opnemen voor advies van een van onze pensioenadviseurs via 040-2370400 of stuur een e-mail naar info@insucare.nl