Volledige vakantie-uren opnemen bij ziekte

Sinds begin dit jaar bouwen werknemers gedurende hun hele ziekteperiode vakan­tie-uren op. Deze uren bouwen ze op ongeacht hoeveel ze eventueel werken in het kader van hun re-integratie. Voor het herstet van werknemers kan het goed zijn dat ze deze uren ook eens benutten om een weekje op vakantie te gaan.

Simpel

De kans bestaat dat u vragen krijgt van de afdeling HR hoe de vakantie van een zieke werknemer precies geadministreerd moet worden. De regel is echter simpel. Werkt de werknemer normaal gesproken 32 uur in de week en wil hij een week weg? Dan moet hij ook 32 vakantie-uren opnemen. Het maakt niet uit of hij alweer voor 26 uur aan de slag is of slechts voor 4 uur. Bouwt een werknemer in een jaar bijvoor­beeld vijf vakantieweken op, dan kan die werknemer dus ook vijf weken op vakantie.

Tegenwerken

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de vakantieplannen van de werknemer de re-inte­gratie niet vertragen of tegenwerken! Een werknemer met rugklachten kan bijvoor­beeld beter niet op wintersport gaan. Maar een overspannen werknemer kan wel baat hebben bij een actieve vakantie. Bij twijfel kunt u uw bedrijfsarts om raad vragen. Wilt u meer weten neem dan concact met ons op.

 

Wij laten het graag zien!

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.