insucare logo

Voordelen van een collectieve pensioenregeling

Het regelen van uw eigen pensioen: zou u dat nou wel doen?

Sommige werkgevers kiezen ervoor om geen collectieve pensioenregeling af te sluiten. Werknemers krijgen bijvoorbeeld een maandelijks bedrag uitbetaald waarmee ze zelf voor hun pensioen kunnen sparen. Dat kan een bewuste keuze zijn en daar is niets mis mee. Alleen leert de praktijk ons dat lang niet iedere werknemer de kennis en zelfdiscipline heeft om zijn eigen pensioenvermogen te beheren. Het risico hiervan is dat werknemers aan het einde van de rit geen goed pensioen hebben opgebouwd. Dat kunt u als werkgever voorkomen door een collectieve pensioenregeling aan te bieden. Deze regeling staat voor solidariteit en spreiding van risico’s. Maar wat zijn de voordelen voor u als werkgever?

Collectief pensioen

Een gezamenlijke pensioenregeling voor uw werknemers wordt gestimuleerd door de overheid. De pensioenpremies zijn fiscaal aftrekbaar. Ook kunt u de kosten delen met uw personeel. Een collectief pensioen is dus goedkoper. Alle premies gaan in één pot. Op deze manier kunt u ook een groter bedrag laten beleggen door experts. De risico’s zijn aanzienlijk lager door de spreiding. Hierdoor kunt u dus meer rendement halen uit de pensioenregeling.

Bovendien zijn er in de collectieve regeling een aantal risico’s standaard verzekerd. Mocht een van uw werknemers komen te overlijden, dan ontvangt zijn/haar levenspartner een partnerpensioen. Wanneer er kinderen in het spel zijn, dan wordt er – tot een bepaalde leeftijd – een wezenpensioen uitgekeerd. Wij maken helaas regelmatig mee dat er werknemers van klanten van ons komen te overlijden. Het geeft dan erg veel rust voor zowel de werkgever als voor de nabestaanden wanneer de financiële zaken goed zijn geregeld.

Voordelen van een collectieve pensioenregeling:

  • Goedkoper;
  • Meer zekerheid;
  • Meer rendement;
  • Risicospreiding;
  • Verzekeren van risico’s;
  • De verzekeraar belegt;
  • Solidariteit.

Insucare
Heeft u als werkgever interesse om een collectieve pensioenregeling te treffen voor uzelf en uw personeel? Neem dan contact op met de pensioenadviseurs van Insucare. Wij onderzoeken uw behoeften en komen met een oplossing die past bij uw bedrijf. Wij begeleiden u door de complexe wet- en regelgeving en brengen de voor- en nadelen voor u in kaart. Door onze brede kennis van de markt kunnen wij u volledig ontzorgen op gebied van pensioen. Wilt u meer weten? Ons deskundige team staat voor u klaar. Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: 040 – 2370400.