In- / uitlooprisico en de terugkeerpremie

Bent u nu eigenrisicodrager en gaat u terug naar het UWV? De ziektegevallen die zijn ontstaan in de periode dat u eigenrisicodrager was, blijven bij u achter. Heeft u het risico verzekerd? Dan vallen deze ziektegevallen onder het uitlooprisico van de verzekeraar.

Snel contact opnemen?
Bel 040 23 13 800

Intuïtief beslissen kan. Maar waar complexe regels gelden zijn feiten beter

Belang van overlijdensrisicoverzekering

Let op! Heeft u lopende ziektegevallen en keert u terug naar het UWV, dan betaalt u per 1 januari 2017 niet meer de minimumpremie maar een terugkeerpremie. De schadelast die is ontstaan tijdens de periode van eigenrisicodragen telt mee voor de berekening van de premie bij het UWV.

Bent u nu bij het UWV verzekerd en wordt u eigenrisicodrager? Per 1 januari 2017 blijven de ziektegevallen die ontstaan zijn in de periode dat u bij het UWV verzekerd was, achter bij het UWV. Hierbij maakt het niet uit of u een kleine, middelgrote of grote werkgever bent. U gaat dus ‘schoon’ over naar de verzekeraar.

Let op! De verzekeraar maakt bij het vaststellen van de premie een inschatting van het risico. Heeft u langdurig zieke werknemers of (ex-)werknemers met een WIA of Ziektewet-uitkering? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van de premie bij de verzekeraar, ondanks dat deze schade achterblijft bij het UWV. Heeft u géén langdurige zieke werknemers of werknemers met een WIA of Ziektewet-uitkering? Dan is dit een goed moment om het eigenrisicodragerschap te overwegen en offertes bij verzekeraars aan te vragen.

Pensioen en WW uitkering

Na uitdiensttreding stopt de opbouw van pensioen. Om de gevolgen te bepalen voor het nabestaandenpensioen is het van belang om te weten of het een pensioenvoorziening op opbouwbasis betreft of op risicobasis.

Onderzoek Eigenrisicodragerschap noodzakelijk of niet?

Een uitgebreide inventarisatie is absoluut noodzakelijk om tot een goed advies te komen. Het is het interessant om naast de cijfermatige kant ook de sociale en beleidsmatige kant te bekijken. Belangrijk is dat alle risico’s in kaart zijn gebracht en er een goed beeld ontstaat van de cultuur en het verzuimbeleid binnen de onderneming.

Met een arbeidsbeperking toch aan het werk?

Werkgevers en de overheid moeten ervoor zorgen dat er vóór 2026 stapsgewijs 125.000 banen extra bijkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. De Participatiewet is er om zoveel mogelijk mensen met een beperking werk te laten vinden bij een gewone werkgever.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Inkomen

U waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Ook uw medewerkers verdienen bescherming tegen onverwachte inkomensverliezen door arbeidsongeschiktheid. Wij bieden onafhankelijk advies over inkomensverzekeringen.

Zorg

Wij begrijpen dat de keuze van uw medewerkers voor een goede zorgverzekering ook voor u van belang is. Een collectieve zorgverzekering en onze persoonlijke ondersteuning voor uw medewerkers biedt uitkomst.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.