Gratis pensioenregeling voor werkgevers

U wilt graag een pensioenregeling treffen voor uw personeel. Kan dit ook kosten neutraal? Bestaat er zoiets als een gratis pensioen voor ondernemers? Zeg nu zelf, dat wilt u toch helemaal niet voor uzelf en uw personeel. Waarom is dat?

Het opbouwen van een pensioen betekent investeren. Middelen zullen moeten worden belegd (of geïnvesteerd). Iets wat gratis is heeft namelijk geen waarde. En als iets geen waarde heeft dan moet u er ook niet in willen investeren. Hetzelfde geld dus ook voor een pensioenregeling. Daarbij is uw personeel een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf en daar moet u dan ook in willen investeren. U wilt ze geen luchtkastelen gaan verkopen: dus begin dan ook niet aan een gratis pensioen. Hoe u het pensioen voor uzelf en uw personeel wilt inrichten kan worden besproken tijdens een pensioenadvies gesprek.

 Wat is waarde bij een pensioenregeling?

Voordat u een gesprek aanvraagt stelt u eerst de vraag aan uzelf: wat zoek ik precies in een pensioenregeling voor mijn werknemers? Wat vindt u en uw personeel belangrijk bij een pensioenregeling? Enkele voorbeelden zijn:

  • Rendement beleggingen;
  • Tevredenheid binnen personeel;
  • De mate van ontzorgen;
  • Borging van arbeidsvoorwaarden;
  • Gedragen solidariteit.

Deze waarden zijn voor een ieder anders. De een hecht meer waarde aan de mate van ontzorging en de ander meer aan de borging van arbeidsvoorwaarden. Ga daarom na wat voor u en uw team belangrijk is. Er zijn namelijk kostbare ondergewaardeerde pensioenregelingen die misschien andere waarde voorop stellen dan dat u voor ogen heeft. Is dat wat u wilt? Of kiest u liever voor een adviseur die met een gedegen advies komt gericht op de belangrijke aspecten van een pensioen binnen uw bedrijf? U ziet dat het daarom van groot belang is dat u zich goed laat informeren over een passend pensioen.

 De pensioenadviseur

Een pensioenregeling met waarde is een pensioenregeling die op de juiste waarde wordt geschat. Schakel daarom een pensioenadviseur in die bij u past. Een gesprek begint namelijk niet bij een polis. Het is allereerst belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw bedrijf, werknemers en uw wensen. Welke aspecten zijn belangrijk bij een pensioenregeling passend voor uw bedrijf? Welke risico’s mogen er wel genomen worden en welke niet? Samen met een pensioenadviseur regelt u het best passende pensioen voor uzelf, uw personeel en de toekomst van uw onderneming. Insucare kan u bijstaan bij het samenstellen van een pensioenregeling die aansluit bij uw wensen en waarden. Wij zijn gevestigd in Eindhoven. U kunt eenvoudig via telefoon of e-mail contact op nemen met onze pensioenadviseurs om uw pensioenwensen tegen het licht aan te houden.